Psychologische begeleiding

In mijn praktijk in Lichtervelde kan je bij mij terecht voor psychologische begeleiding.

De psychologische begeleiding bestaat uit gesprekstherapie en coaching. Verschillende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • stress- en burn-outklachten
  • piekergedachten
  • relationele problemen (met partner, familie, collega...)
  • verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen
  • levensvragen
  • zelfvertrouwen en assertiviteitstraining

De laatste jaren heb ik me verdiept in stress- en burn-outklachten en heb ik mijn aanbod uitgebreid met ayurvedische relaxatietherapie. Wanneer je ernstige stress- en burn-outklachten ervaart, merk ik het mooiste en snelste resultaat op wanneer psychologische begeleiding afgewisseld wordt met relaxatietherapie. Hierbij ligt de focus op het lichaam, dat aan het lijden is onder alle stress. Als je lichaam ontspant, krijgt je geest meer ruimte. Je krijgt een heldere kijk op je situatie en hebt de energie om de juiste stappen te zetten. Dankzij de relaxatietherapie herstelt het lichaam sneller en ervaar je opnieuw wat ontspannen is. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Praktisch

Via het contactformulier, e-mail of telefonisch plannen we een kennismakings- / intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden je klachten en doelen in kaart gebracht. We kijken samen wat voor jou de beste en meest haalbare aanpak is. Een kennismakingsgesprek duurt 1 uur en kost evenveel als de vervolgsessies (€60).

Kostprijs per sessie: 60 euro

Duur: 1 uur

Combinatie psychologische begeleiding en relaxatietherapie

Wil je de psychologische begeleiding graag combineren met relaxatietherapie om jouw proces te bevorderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het is mogelijk om aansluitend na een gesprek een relaxatiesessie te plannen. Hiervoor wordt dan twee uur voor het gesprek en de relaxatie voorzien. De relaxatiesessie kan ook op een ander moment worden ingepland als een losse sessie.

De prijs van een relaxatiesessie is €60. Als je zowel voor psychologische begeleiding als voor relaxatietherapie langskomt, krijg je een korting van €10 en betaal je €50 voor de relaxatietherapie.

Cliënt aan het woord:

Ik had een obsessieve "harde werkers mentaliteit", negeerde 2 jaar lang lichaamssignalen waardoor mijn lichaam het plots vólledig liet afweten en ik het mentaal zwaar te verduren had. Kortom: not good. In een huiselijke en comfortabele sfeer leerde Lotte mij een andere manier van denken, piekergedachten loslaten, kiezen voor mezelf, terug in voeling komen met mijn eigen lichaam, mijn waarden en jobmatch onder de loep nemen, ... Stap voor stap en vooral op eigen tempo. Ik kon rekenen op een combinatie van psychologische begeleiding en loopbaanbegeleiding. (Tussen ons: kan niet iedereen aanbieden.) Lotte toont oprechte betrokkenheid (!) en biedt dat tikkeltje meer. Ook al zit het uurtje erop, ze is altijd bereid om bijkomende vragen te beantwoorden, actief mee te denken en extra hulp te bieden. Ik voelde mij altijd gesteund. Ze neemt een luisterende, open, zachtaardige en begripvolle houding in. De porties humor zijn ook altijd mooi meegenomen.

- C.D. uit Torhout

Kennismaking plannen?

Contacteer me!