Psychologische begeleiding

Op zoek naar een psycholoog die naar je luistert en je op weg helpt naar herstel? In mijn praktijk in Lichtervelde kan je bij mij terecht voor individuele begeleiding.

De voorbije jaren heb ik me voornamelijk verdiept in stress- en burn-outklachten, maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen, zoals:

  • piekergedachten
  • relationele problemen (met partner, familie, collega...)
  • verwerking van ingrijpende levensgebeurtenissen
  • levensvragen
  • zelfvertrouwen en assertiviteitstraining

Mijn aanpak

In mijn praktijk bied ik individuele begeleiding aan op basis van een persoonsgerichte visie. Ik werk met verschillende technieken, waaronder:

  • Gesprekstechnieken: Ik bied je een luisterend oor en laat je stilstaan bij en reflecteren over jezelf. We bespreken samen je klachten, gedachten en gevoelens.
  • Coaching: Ik help je om je eigen kracht te herkennen en te gebruiken om je doelen te bereiken.
  • Technieken uit de ACT: Acceptance and Commitment Therapy leert je om te accepteren wat je niet kunt veranderen en je te focussen op wat je wel kunt beïnvloeden.

Tijdens de intake bekijken we samen wat de beste aanpak is voor jou. Een combinatie met loopbaanbegeleiding is steeds mogelijk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de kracht heeft om te veranderen en te groeien. Mijn doel is om je te helpen om je mentale welzijn te bevorderen en je veerkracht te vergroten.

Praktisch

Je kan een kennismakingsgesprek plannen via het contactformulier. Tijdens dit gesprek worden je klachten en doelen in kaart gebracht. We kijken samen wat voor jou de beste en meest haalbare aanpak is. Een kennismakingsgesprek duurt 1 uur en kost evenveel als de vervolgsessies (€60).

Kostprijs per sessie: 60 euro

Duur: 1 uur


Cliënt aan het woord:

”Ik had een obsessieve "harde werkers mentaliteit", negeerde 2 jaar lang lichaamssignalen waardoor mijn lichaam het plots vólledig liet afweten en ik het mentaal zwaar te verduren had. Kortom: not good. In een huiselijke en comfortabele sfeer leerde Lotte mij een andere manier van denken, piekergedachten loslaten, kiezen voor mezelf, terug in voeling komen met mijn eigen lichaam, mijn waarden en jobmatch onder de loep nemen, ... Stap voor stap en vooral op eigen tempo. Ik kon rekenen op een combinatie van psychologische begeleiding en loopbaanbegeleiding. (Tussen ons: kan niet iedereen aanbieden.) Lotte toont oprechte betrokkenheid (!) en biedt dat tikkeltje meer. Ook al zit het uurtje erop, ze is altijd bereid om bijkomende vragen te beantwoorden, actief mee te denken en extra hulp te bieden. Ik voelde mij altijd gesteund. Ze neemt een luisterende, open, zachtaardige en begripvolle houding in. De porties humor zijn ook altijd mooi meegenomen.”

- C.D. uit Torhout