Loopbaanbegeleiding

Op zoek naar loopbaanbegeleiding in Lichtervelde? Of geen idee wat loopbaanbegeleiding precies inhoudt? Hier kom je alles te weten.

Loopbaanbegeleiding is een traject op maat dat je helpt om je loopbaan in kaart te brengen en je doelen te bereiken. Al jouw vragen omtrent je loopbaan kunnen in deze sessies aan bod komen, zoals:

  • Welk werk past er echt bij me?
  • Ik zou graag mijn kwaliteiten beter benutten. Hoe pak ik dit aan?
  • De werkdruk blijft maar stijgen. Zou ik beter ander werk zoeken?
  • Hoe krijg ik meer voldoening en plezier in mijn job?
  • Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn werk en mijn privéleven?
  • Ik heb het gevoel dat ik in mijn job niet kan tonen waar ik echt goed in ben. Wat kan ik hieraan doen?

Als werkende kan je om de 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen. Betalen doe je met 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque is goed voor 4 uur begeleiding, de tweede voor 3 uur. Een loopbaancheque kost €45. Je betaalt dus slechts €90 voor 7 uur begeleiding. Meer informatie vind je op de website van de VDAB.

In mijn praktijk werk ik vaak met loopbaanbegeleiding bij mensen die in eerste instantie op zoek zijn naar ondersteuning bij stress en burn-out. Een combinatie van psychologische begeleiding en loopbaanbegeleiding is dus steeds mogelijk (mits we ons tijdens de uren van de loopbaancheques ook op de loopbaan focussen).


Cliënten aan het woord:

“Door jouw sessies heb ik mijn leven weer een beetje op het spoor en heb ik mijn veerkracht een groot deel terug. Door de loopbaan sessies heb ik eindelijk de sprong durven wagen en mijn passie teruggevonden. Ik geniet weer van de uitdagingen zonder mijn grenzen altijd voorbij te gaan. Er zijn zeker nog verbeter punten maar daar kan ik door middel van jouw tips nu zelf mee aan de slag.”

- S.J. uit Zedelgem

“Toen ik besliste om een coachingtraject bij Lotte te volgen had ik geen idee wat mijn volgende professionele uitdaging ging zijn. Na jaren zelfstandig te zijn wist ik niet onder welk statuut ik wilde werken, en in welke sector of functie. Tijdens een aantal sessies kon ik samen met Lotte bepalen waarin ik goed ben, waar mijn interesses liggen en wat voor mij belangrijk is in een job. Intussen vond ik een professionele uitdaging die perfect bij mij past, en zonder
haar hulp en de denkoefeningen die we gedaan hebben was dit volgens mij niet mogelijk.”

- F.R. uit Ruislede

Wens je meer informatie?

Laat me iets weten