Relaxatietherapie

Kom je moeilijk tot ontspanning? Heb je fysieke klachten of gewoon nood aan me-time? Dankzij de ayurvedische 5 senses relaxatiebehandeling kom je binnen korte tijd tot een diepe ontspanning. Ervaar het bijzondere effect van deze unieke drukpuntbehandeling op het gelaat. Deze behandeling bevordert harmonie en welzijn van lichaam en geest.

De 5 senses behandeling bestaat uit het aanraken, masseren en mobiliseren van vitale gelaatspunten. 5 senses staat voor onze vijf zintuigen die dagelijks ontelbare prikkels opvangen. In Ayurveda worden deze zintuiglijke indrukken beschouwd als cruciaal voor je gezondheid en je welzijn. Net zoals voedsel zorgt voor de bouw van onze lichaamsweefsels, bepalen onze zintuiglijke indrukken de kwaliteit van onze gedachten en emoties. Als je meer fysiek en emotioneel welzijn wilt, kan je geluiden, gevoelens, beelden, smaken en geuren gebruiken om jezelf in balans te brengen en te genezen.

Het effect van de 5 senses therapie:

  • fysieke en mentale stressklachten verminderen
  • slaapbevorderend
  • innerlijke rust en helderheid
  • boost voor het immuunsysteem
  • pijnstillend bij migraine, sinusitis, chemo-therapie, enz.
  • verwerking van (oude) emoties

De 5 senses therapie werd ontwikkeld door dokter Ravindra Gangwani, gespecialiseerd in de ayurveda. Ik had de eer de behandeling van hem persoonlijk te mogen leren.


Praktisch: tijdens de behandeling worden enkel je nek en hoofd aangeraakt. De behandeling zelf duurt 45 minuten. Er wordt een kwartier extra voorzien om voldoende tijd te hebben voor en na de behandeling.

Kostprijs: 60 euro

Duur: 1 uur


Wat is Ayurveda?

In mijn zoektocht naar een bredere en holistische behandeling van psychologische klachten kwam ik bij Ayurveda terecht. Ayurveda vindt zijn oorsprong in India zo’n 5000 jaar geleden en is een holistische en natuurlijke geneeswijze. De focus ligt op het behandelen van de oorzaak (de rooth-cause) van fysieke en psychische klachten. Er wordt gekeken naar lichamelijke en mentale gezondheid, carrière, relaties en spiritualiteit om voor altijd komaf te maken met ziekte en symptomen.

Ayurveda is een oeroude en natuurlijke geneeswijze die de rooth-cause van fysieke en psychische klachten behandelt en de geest, het lichaam en de ziel zuivert.

Ayurveda behandelt de oorzaak van mentale en fysieke klachten op natuurlijke wijze met behulp van o.a. aangepaste voeding, kruiden, yoga en ayurvedische lichaamstherapie. Bij mij kan je terecht voor de ayurvedische 5 senses relaxatietherapie.

“Tijdens een 5 senses behandeling voel ik mezelf helemaal wegzakken. Het is ongelofelijk hoe lichte aanrakingen op je gezicht zo’n effect hebben op je hele lichaam. Er is precies een last weggevallen.”

Nood aan ontspanning?

Maak een afspraak