Recensies

Toen ik op een bepaald moment iets had meegemaakt dat mijn hele leven even op zijn kop zette, had ik nood aan iemand die luisterde en me door die periode heen zou helpen. Vrijwel meteen kwam ik terecht bij Lotte en na wat aarzelen heb ik de stap gewaagd en had ik haar een mail gestuurd. Niet lang daarna werd ik een eerste keer opgebeld om een afspraak te maken. Ik was echt zenuwachtig voor die eerste afspraak, wist niet goed wat te verwachten en het voelde als een drempel waar ik over moest. Ik werd heel vriendelijk ontvangen en werd meteen op mijn gemak gesteld door Lotte. Na een sessie ben ik telkens opgelucht dat ik mijn zorgen heb kunnen uitspreken, dat er iemand is die ernaar wil luisteren en me ook echt helpt om erdoor te geraken. Ik heb al veel gehad aan de sessies met Lotte, ik apprecieer de persoonlijke aanpak en de vlotte bereikbaarheid. Ik ben nog altijd blij dat ik de stap gezet heb en dat ik Lotte uitgekozen heb om me te helpen!

Ik ben zeer tevreden met Lotte als lifecoach. Lotte geeft me de ruimte om mijn verhaal te doen, pikt in waar nodig, geeft veel tips om beter te communiceren met anderen maar vooral hoe ik mezelf, mentaal beter kan verzorgen. Lotte is voor mij een sterke aanrader als coach. Ik heb enkel skype en zoom sessies met haar gedaan, daar ik in het buitenland woon, en dit verliep super vlot.

Met enige bedenking en terughoudendheid mijn eerste afspraak gemaakt, maar wat was m'n denken verkeerd... de spreekwoordelijke 'tien kilometer' lichter was een feit na het eerste gesprek.... op de site van Lotte staat geschreven dat zij luistert zonder oordeel, wat voor mij een zeer belangrijk gegeven is en idd de spreekruimte voelt aan als een veilig oord.... spijtig dat er nog een weinig terugbetaling is voor psychologische gesprekken, anders ging ik op zeer regelmatige basis... dit omdat de juiste inzichten je zoveel rijker maken....

Toen ik binnenkwam voelde ik mij onmiddellijk op mijn gemak omdat de ruimte zeer warm en sfeervol ingericht is. Een zetel is een zeer pluspunt omdat een ontspannend gevoel heeft. In het begin mocht ik vooral vertellen en luisterde Lotte vooral zonder mij te onderbreken dat vond ik zeer goed omdat je het gevoel krijgt, iemand wil eens luisteren naar mijn verhaal tot op de details. Bij vrienden, familie en collega’s kan ik dat niet, zonder dat ze mij onderbreken en continue advies geven. Er werd ook ruimte gelaten voor emoties waaronder voor mij huilen en frustraties waardoor je je kwetsbaar opstelt maar wel in vertrouwde omgeving. Nadat je verhaal verteld hebt en emoties hebt laten vloeien, begint ze te kijken waar er geholpen kan worden, in mijn geval was dat er veel fout gelopen is in verband met communicatie naar vrienden, familie en collega’s toe. Hebben dan paar situaties uitgekozen om eens te bekijken en kijken wat er fout gaat en tips en tools meegeven hoe je dit in de toekomst beter aan kan pakken. Probleem bij mij was dat ik door alle tegenslagen in een negatieve cirkel belandde en geen tools en tips had om mij zelf uit deze cirkel te halen. Heb heel veel tips en tools gekregen om terug in een “positive vibe” te geraken maar vooral naar de toekomst toe om wanneer het minder gaat vlug de draad weer op te nemen en niet terug in die negatieve cirkel te belanden. Van down naar weer een up en niet weer een lang proces van een zware diepe down naar een up. Jezelf leren appreciëren heb ik geleerd van haar, en dat minder bij anderen te zoeken maar wel appreciatie tonen wanneer anderen dit doen, je mag jezelf appreciëren maar de mensen rond je die geven om jou. Niet vergeten maar eerst beginnen voor jezelf te zorgen en dan een ander. Ze leert dat het belangrijk is voor jezelf te zorgen en enkel “redder” zijn niet goed is omdat je jezelf vergeet. Wanneer je begint voor jezelf te zorgen zal je beter voor anderen kunnen zorgen dat heb ik heel goed opgemerkt. Ze heeft mij geleerd dat grenzen stellen belangrijk is, niet alleen maar grenzen respecteren van andere maar zelf opleggen en als iemand daar over gaat op een gepaste manier reageren. Soms is het beter om even te wachten en vooral na te denken voor je iets wil zeggen tegen iemand, werkpunt waar ik op heden nog steeds veel moet aan werken. Ben heel blij dat ik naar Lotte ben doorverwezen er was een goeie klik en ik voelde mij direct op mijn gemak er word ook veel tijd voor humor gemaakt en dat is zeker een pluspunt.

Echt waar dank u wel om me zo op weg te helpen. Ik hecht veel waarde aan je opmerkingen, omdat ik geloof dat je niet wil liegen om mijn zelfvertrouwen niet te schaden ofzo. Maar me oprecht wilt helpen.