Afname IQ-test

Afname IQ-test

In regio Zedelgem en Tielt kan je bij mij terecht voor het afnemen van een intelligentietest (WISC-V-NL) voor kinderen tussen 6 en 17 jaar.

Waarom een intelligentietest?

Het afnemen van een intelligentietest helpt in het achterhalen van de sterktes en de zwaktes van het kind. Vaak is een IQ-score nodig om recht te hebben op extra ondersteuning op school of voor terugbetaling bij de logopedist.

Wat is de WISC-V-NL?

Voor het berekenen van het IQ wordt de Wechsler Intelligence Scale for Children-V (kort: WISC-V) afgenomen. De WISC-V-NL is een instrument om met behulp van een individuele testafname de cognitieve capaciteiten van kinderen van 6 tot en met 16 jaar en 11 maanden in kaart te brengen. De WISC-V-NL is een heel recente intelligentietest en voldoet aan de nieuwe up-to-date normen voor Vlaanderen en Nederland.

Hoe verloopt een testafname?

Een testafname bestaat uit een tiental subtests en duurt één tot anderhalf uur. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen optionele subtests worden toegevoegd. De test wordt afgenomen met behulp van iPads, wat het voor veel kinderen aangenamer maakt.

Na de testafname wordt een duidelijk en uitgebreid verslag van de testscores opgemaakt dat je binnen een paar dagen in je mailbox ontvangt.

Wat kost dat?

Voor een testafname inclusief verslag betaal je 110 euro. Voor deze prijs ontvang je een uitgebreid verslag in je mailbox. Wanneer je graag meer uitleg krijgt over de testafname en de interpretatie van de scores kan er altijd een gesprek aangevraagd worden van 30 minuten. Hiervoor wordt een bijkomende kost van 25 euro gevraagd.


  • Wat: intelligentietestafname met behulp van de WISC-V-NL
  • Duur: 1 tot 1,5 uur
  • Prijs: 110 euro voor testafname + verslag
  • Resultaat: duidelijk en uitgebreid verslag van de IQ-score + scores op de subtypes

Intelligentietest nodig?

Maak een afspraak